Перша допомога при розбитій губі

Перша допомога при розбитій губі

Здоровье и красота

Найчастіше губа розбита у дітей. Це може бути падіння з гойдалки, удар про щось. Дорослі рідше стикаються з таким явищем. Оскільки шкіра в ділянці навколо рота дуже ніжна і чутлива, її легко травмувати, вона швидко опухає. Чому розбита губа набрякає зсередини і як її лікувати дивіться в цій статті https://led-style.com.ua/?p=35910. Тому важливо знати, якщо губа розбита, яка перша допомога має проводитися в домашніх умовах, щоб загоєння відбулося набагато швидше, а наслідки розбитої губи були мінімальними. Ключове правило у ситуації, якщо сталася травма, залишатиметься спокійним. Щоб зупинити кровотечу та запобігти набряклості, слід використовувати антисептик (мірамістин або хлоргексидин), після чого використовувати лід.

Відразу після травмування верхньої чи нижньої губи необхідно промити ранку теплою водою, провести обробку антисептичним засобом. Це дозволить видалити частинки бруду, запобігти інфікуванню.

Часто губа може опухнути. Якщо набрякла губа, потрібно провести відповідні заходи. Як зняти пухлину? Далі до пошкодженого місця потрібно прикладати холодний компрес, він ефективно знімає набряклість, має розсмоктуючу дію, якщо розпухла губа. Прикладайте лід правильно – замотавши його в чисту ганчірочку, рушник або хустку, щоб уникнути переохолодження. Якщо травма трапилася у немовляти, у будь-якому випадку потрібна допомога лікаря.

Перша допомога при розбитій губі

До місця забитого місця холодний компрес прикладається на 15 хвилин. Щоб зупинити просочування крові, потрібно прикласти невеликий відрізок бинта чи шматочок ватки, затиснути його між губою та зубами. Тампон повинен увібрати рідину, але не прилипнути до ранки. У жодному разі не можна обробляти забій у дорослих або у дітей зеленкою або йодом, інакше це загрожує опіком ніжних тканин.

Діючий народний метод для якнайшвидшого загоєння ранки – прикласти вату із соком алое. Розрізати листок рослини вздовж, змочити ватяний диск і прикласти. Ця лікарська рослина має дезінфікуючу та антисептичну дію, знімає запалення. Це допоможе швидше зажити ранку та не допустити проникнення інфекційних агентів у раневу ділянку.

Допомога лікаря потрібна в тому випадку, якщо в роті вибитий зуб, розірвана ясна, рвана ділянка сильно кривить, підвищується температура тіла. У цих ситуаціях слід звернутися до хірурга, який накладе шви за умов медичного закладу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *