Протизаплідні пігулки, що це таке?

Протизаплідні пігулки, що це таке?

Женские секреты Здоровье и красота

Протизаплідні таблетки – це засіб, який допомагає запобігти небажаній вагітності внаслідок статевого акту. Таблетка блокує овуляцію і робить слиз із шийки матки товщі, щоб запобігти проходженню сперматозоїдів.

Ми хочемо відповісти на питання, що часто ставляться

Які типи протизаплідних і які вибрати?

З урахуванням властивостей і складу протизаплідні таблетки поділяються на 2 групи: комбіновані (КЗК), таблетки містять два гормони – прогестин та естроген. Кожна група препаратів від вагітності має свої показання, схему застосування, протипоказання, побічні ефекти. Підібрати потрібні Вам допоможе гінеколог. Про виділення при прийомі протизаплідних таблеток розповідають за цим посиланням https://2tuza.com.ua/?p=66919.

Чи можна курити і приймати протизаплідні?

Настійно рекомендується не курити під час прийому пігулок. Поєднання тютюну та таблеток підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Якщо ви щодня курите, таблетки – не найкращий для Вас метод контрацепції. Поговоріть зі своїм лікарем, який у цьому випадку може призначити вам таблетку з прогестином, яка не містить естрогену, більш сумісна з тютюном.

Коли починати приймати таблетки?

Немає віку, у якому можна починати приймати пігулки. Єдиною умовою є настання перших менструацій, отже, статевого дозрівання.

Протизаплідні пігулки, що це таке?

Чи робить таблетка вас «товстою»?

Ні, таблетки не збільшують вагу. Але в деяких людей прийом таких препаратів може викликати почуття голоду, яке саме по собі може призвести до збільшення кількості прийомів їжі.

Чи можна завагітніти при прийомі протизаплідних пігулок?

Незважаючи на те, що жоден протизаплідний засіб не є безпечним на 100%, протизаплідні таблетки залишаються одним із найнадійніших засобів контрацепції за умови, звичайно, що вони приймаються правильно.

Чи допомагають протизаплідні таблетки позбутися проблем зі шкірою, таких як прищі?

Хочете попрощатися з цими юнацькими прищами, які переслідують вас навіть після статевого дозрівання? Протизаплідна таблетка сама по собі не є панацеєю від висипу вугрів, але впливаючи на ваш гормональний баланс, у деяких жінок вона може покласти край деяким проблемам зі шкірою. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб дізнатися, які протизаплідні засоби підходять для вирішення ваших проблем зі шкірою.

Багато хто вважає, що після тривалого прийому протизаплідних важко завагітніти. Чи це так?

Достатньо припинити прийом таблеток, щоб повернутися до нормальної фертильності. Цикл поступово нормалізується. Якщо менструальний цикл важко повертається до норми після припинення прийому таблеток або якщо вагітність не настає після одного-двох років регулярних статевих контактів, не соромтеся звернутися до гінеколога.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *