5 лайфхаків, як правильно харчуватися без зривів

Здоровье и красота Советы

Зізнаюся чесно, я дуже люблю смачно поїсти. А ось зайві кілограми та поклик совісті не люблю зовсім. Тому, якщо ти, як і я, хочеш вирватися з порочного кола дієта-зрив-дієта, ці працюючі поради від mostrda.org.ua— для тебе! П’ять ефективних порад, які допоможуть легко налагодити стосунки з їжею, зробити правильне харчування частиною твого життя і почати отримувати від цього задоволення!

  1. Заведи щоденник харчування

У такий щоденник можна записувати не лише з’їдений за день раціон, а й своє самопочуття. Це допоможе тобі відстежити, від яких продуктів ти почуваєшся краще, а від чого варто відмовитися через здуття живота чи головний біль. Кожен запис — це перемога над собою, яка мотивуватиме тебе.

5 лайфхаків, як правильно харчуватися без зривів

  1. Регулярно балуй себе

Якщо ти не уявляєш свого життя без бельгійських вафель, піци чи пиріжків з вишнею, не поспішай відмовляти собі в цьому назавжди. Щоб мінімізувати зриви, візьми за правило 1-2 рази на тиждень балувати себе коханою, хай не завжди корисною їжею. Наприклад, у суботу можна зі спокійною совістю поснідати млинцями, а під час недільного обіду побалувати себе піцею. Головне правило – помірність.

  1. Поділися своїми успіхами з іншими

Дотримуватися будь-якої дієти завжди простіше в парі з кимось. Чоловік, подруго, мама — знайди однодумця, який тебе підтримуватиме. А якщо ніхто з друзів не погоджується на експерименти з харчуванням, то можеш завести блог і ділитися своїми успіхами, труднощами та порадами з іншими людьми. Повір, ти знайдеш дуже багато «союзників» на шляху до ідеального тіла та прекрасного самопочуття.

5 лайфхаків, як правильно харчуватися без зривів

  1. Підбери для себе оптимальний тип харчування

Оптимальне харчування – це те, що поєднує корисні продукти, швидке приготування і дивовижний смак. Але як це поєднати? Адже повертаючись втомлена після роботи, ти точно не захочеш іти в магазин і болісно вибирати там привабливий на вигляд лосось, яскравий гарбуз, свіжі овочі… А потім витрачати на приготування вишуканої вечері ще дві години свого часу. Набагато простіше «закинутися» кефіром та яблуком, а потім уночі прокинутися від голоду та з’їсти бутерброд із ковбасою.

  1. Не лай себе за зриви

Не перетворюй дієти на сенс життя. Не сприймай це, як боротьбу та катування, тоді і зривів буде менше. Постався до цього як до захоплюючого експерименту та роботи над собою. Але якщо відхилення від дієтичного раціону все ж таки відбулося, ні в якому разі не карай себе! Напиши в щоденник свої роздуми та відчуття: чому це сталося? ти заїла стрес чи об’їлася від нудьги? що ти зараз відчуваєш? як наступного разу запобігти такому? Дружнє ставлення до себе та робота над помилками допоможуть уникнути зривів у майбутньому.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *