Весняна хмара золотистих кольорів і краса строкатого листя – форзиція ряболиста

Советы

Раннє весняне цвітіння в саду завжди сприймається як диво. Особливо коли це кущ, вкритий безліччю квітів яскраво-жовтого кольору. Форзиція цвіте рясно, довгостроково, з квітня по травень, в теплих регіонах зацвітає вже в березні. Квітів так багато, що майже не видно гілок. Листки з’являються після цвітіння. Про розведення цієї рослини розповідає пізнавальний блог https://kultura.poltava.ua/.

Рослина добре піддається обрізанню, завдяки чому можна використовувати форзицію в якості живої огорожі або надавати кущу форму кулі. Щоб після цвітіння форзиція не виглядала нудно, можна вибирати вариегатные сорти з строкатим забарвленням листя.

Весняна хмара золотистих кольорів і краса строкатого листя – форзиція ряболиста

Зимостійкість рослини хороша, витримує морози до -30°С. Рослина абсолютно невибаглива, може рости зовсім без догляду.

Висаджувати форзицію потрібно на сонячному ділянці, може переносити півтінь, але цвітіння буде не таким пишним. Грунту потрібні легкі, з хорошим дренуванням (звичайна садова земля чудово підійде). Бажана захист від вітрів. Посадку саджанців здійснюють ранньою весною або ранньою осінню, щоб кущики встигли вкоренитися до зимівлі. Розмножують рослину живцюванням і відводками.

Весняна хмара золотистих кольорів і краса строкатого листя – форзиція ряболиста

Форзиція не любить перезволоження, її не можна садити в низинах, де можуть збиратися талі або дощові води. Не потрібні їй і рясні поливи, від яких рослина може захворіти. Ось, мабуть, і всі премудрості в догляді за красунею.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *