Весінні комплексні підборення (які бувають, склад, коли і скільки вносити)

Весінні комплексні підборення (які бувають, склад, коли і скільки вносити)

Советы

Весняні комплексні добрива – це спеціально розроблені добрива для підживлення овочевих, плодово-ягідних культур перед посадкою або на початку вегетаційного періоду. Містять у збалансованому вигляді ВСІ необхідні для даного етапу розвитку елементи живлення (азот, фосфор, калій, кальцій та ін. мікро- та макроелементи, у тому числі гумати та корисні бактерії). За ссилкою https://barra.com.ua/?p=16996 ви знайдете повний опис комплексного добрива.

Розрізняють ДВА види весняних комплексних добрив:

— мінеральне добриво;

— органомінеральне добриво (ЗМЗ).

Перевагу у виборі слід надавати на користь нових органомінеральних добрив. У процесі виробництва ЗМЗ мінеральні елементи живлення закріплюються в органічній гранули. Більш рухливі азот та калій не вимиваються поливними водами з гранули, як це відбувається з мінеральними добривами, а фосфор не утворює нерозчинних сполук у ґрунтовому розчині.

Весінні комплексні підборення (які бувають, склад, коли і скільки вносити)

СКЛАД (приблизний) органомінерального весняного добрива (ОМУ):

— АЗОТ (N) 10% – для зростання та нарощування зеленої маси рослини;

— ФОСФОР (P2O5) 5-7% – для розвитку кореневої системи рослини;

— КАЛІЙ (K2O) 5-7% – для збільшення кількості та покращення якості плодів;

— мікроелементи: СЕРА (S) 3,14%, МАГНІЙ (MgO) 1-1,5%, B 0,02%, Zn 0,01%, Cu 0,01%, Мn 0.07%, Fe 0, 0,1%;

— гумінові речовини, сапропель (органіка) 10-15% – для підвищення загального імунітету рослини та поліпшення структури ґрунту;

— корисні бактерії: Bacillus subtilis 700 тис. КУО/р та Bacillus mucilaginosus 300 тис. КУО/р. – оздоровлення ґрунту, захист від фітопатогенів.

СПОСОБИ ВНЕСЕННЯ. Весняні комплексні добрива застосовують АБО як основне добриво при підготовці грунту для вирощування овочевих та плодово-ягідних культур, АБО як підживлення.

НОРМИ ВНЕСЕННЯ залежить від способу внесення, в середньому 1кг./20м2:

1) “Весняна обробка ґрунту (всі культури, відкритий ґрунт)”: 80-100гр/м2 для окультурених ґрунтів і 90-120гр/м2 для неокультурених ґрунтів.

2) “Внесення при посадці”: 5-10гр. у лунку або 10-20гр. на погонний метр грядки при посадці розсади овочевих та квіткових культур, суниці, картоплі.

3) “Підживка навесні або на початку літа”: 50-80гр./м2 (овочеві та квіткові культури); 50-120гр./м2 приствольного кола (ягідні, плодові та декоративні культури); 40-60гр./м2 (суниця); 60-80гр./м2 (газонна трава).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *